Çiftçi: Basının gerçek anlamıyla temsil edildiği bir yıl olsun

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Çiftçi mesajında, 2020 yılında insanlık adına yaşanan dram ve acıların son bulması, savaşların olmaması, insanlık suçlarının işlenmemesi, güzelliklerle dolu güzel bir yıl geçirilmesini diledi.

Çiftçi, ayrıca mesajında, yerel basının yaşadığı zorluklara da değinerek, 2020’nin basının zorlukları yendiği bir yıl olması temennisinde bulundu. Şanlıurfa’nın birlikte yaşamayı başarmış bir şehir olduğunu hatırlatan Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, “Şanlıurfa ensar bir şehir olarak barış ve kardeşlik içerisinde yaşamanın örneğini tüm dünyaya en güzel şekilde sunmaktadır. Rol model alınabilecek bir şehirde yaşıyor olmanın gururu içerisindeyiz. Barışı ve kardeşliği özünde yaşayan şanlı şehrimizdeki birlikte yaşama kültürünün, tüm dünyaya dalga dalga yayılmasını arzu etmekteyiz. Umuyoruz ki, yaşadığımız coğrafya ya 2020 yılında özlenen barış ortamı gelecektir. Bu vesileyle, herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur dolu günler diliyorum” dedi.

2019 yılının, yerel medyanın çok önemli zorluklar yaşadığı bir yıl olarak geçtiğini de belirten Çiftçi; yazılı, sözlü, görüntülü ve dijital ve internet alanındaki tüm yayın organlarının ve bu mecralarda çalışan basın emekçilerinin zor koşullar altında görevlerini yapmaya devam ettiklerine dikkat çekti. Ülke genelinde birçok yerel medya kuruluşunun kapanmak zorunda kaldığını belirten Çiftçi, bu zorluklar devam ettiği sürece, çok sayıda yayın organının daha kapanmak zorunda kalacağına da işaret etti.

BİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu