Urfalı doktorun başarısı yurt dışında da kabul gördü

Şanlıurfalı doktor Ferhat Çay'ın başarısı sınırları da aştı. Obezite hastaları için uygulanan tüp mide ameliyatları ile dikkatleri çeken Genel Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Op. Dr. Ferhat Çay, yurt dışında da kabul görmeye başladı.



 

Son olarak, Avusturya’da yaşayan 20 yaşındaki gurbetçi Hasan Özcan, fazla kilolarından kurtulmak için Balıkesir Üniversitesi'ndeki Urfalı doktor Çay'ı seçerek başarılı bir ameliyat geçirdi. Tüp mide ameliyatı 134 kiloya ulaşan Avusturyalı gurbetçi, Çay’ı zayıflamak için tercih etti.  Özcan’ın ameliyatıyla Şanlıurfalı doktor, sağlık turizminin de önünü açtı.

 





Şanlıurfalı Çay, yaptığı ameliyatla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Obezite hastalığı Türkiye’de olduğu kadar dünyada da çok yaygı görülen bir sıkıntıdır. Dünyada şu anda 2 milyona yakın obez hasta bulunmaktadır. Obezite birçok hastalık ve kanserin nedenini oluşturur. Obezite hastalığı için Türkiye’nin dört bir yanından hastalarımız gelip tedavi olmaktaydı, en son hastamız yurt dışından Avusturya’dan gelerek bizi tercih etti. Ameliyatını yaptık. Ameliyatımız 35 dakika sürdü. Halk arasında tüp mide ameliyatı denen operasyonu gerçekleştirdik. Hastamızın bu sayede yaşam kalitesi artacak, fazla kilolarından kurtulacak, sağlıklı bir yaşantıya erişecek."

BİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu