Ziraat Mühendisleri Odası seçimi öncesi tartışmalar arttı

Şanlıurfa’da Ziraat Mühendisleri Odası, 22 Aralık’ta seçime gidecek. Yapılacak olan seçim öncesinde, istifa eden önceki Başkan Mehmet Şaka ile seçimde aday olacak Abdullah Melik arasında gerilim yaşandı.

Eski Başkan Mehmet Şaka’nın kendisi ile ilgili iddialarına yanıt veren başkan adayı Abdullah Melik sert açıklamalarda bulundu.

Şaka’nın kendisine iftira attığını iddia eden Abdullah Melik, şu açıklamalarda bulundu:

“Odamızın seçimlerinde seçmenin iradesi, çok çirkin iftira ve ithamlarla etkilenmeye çalışılmaktadır. Değerli üyelerimizin, ziraat mühendislerimizin bu iftira ve saldırılara en iyi cevabı sandıkta vereceğine inancım tamdır. Ancak asılsız bazı iddialara maalesef yanıt vermem gerekmiştir, aksi halde sükût ikrardandır diye algı mümkündür.

‘HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ TEK KURUŞ YOKTUR’

Maalesef bu dönem kısa bir süre odamız başkanlığını yapmış ve istifa etmek zorunda kalmış Mehmet Şaka, kendisi aday olmadığı ve olamadığı halde sosyal medya hesaplarından çirkin iddia ve iftiralarda bulunmaya ve seçimi bu şekilde etkilemeye çalışmaktadır. Hakkımda türlü türlü ve asılsız iddiada bulunan bu kişi, en son odamıza ait taşınmazın 69 bin TL’ye satıldığını ancak kayıtlarda 42 bin TL olduğunu, yani 27 bin TL’nin hesaplarda olmadığını belirtmiştir. Bu tamamen asılsız bir iftira olup bu ve buna benzer bütün gelir ve giderler kayıt altındadır ve yönetimde bulunduğumuz süre zarfında hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş yoktur.

‘MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM’

Eğer böyle bir iddia gerçekse neden benim ve yönetim kurulu üyelerimiz hakkında Mehmet Şaka tarafından zimmet veya diğer sebeplerle suç duyurusunda bulunulmamıştır. Eğer iddia edildiği gibi bir suç varsa bunu savcılığa bildirmeyenler görevlerini ihmal etmişlerdir. Bu çirkinlikler, göreve geldiğimizde bu dönemdeki kayıtlardan korkanların son çırpınışıdır. Ancak bu şahsın yapamadığını ben yapacağım, bu çirkin iftira ve iddia ile ilgili hem suç duyurusunda bulunacağım hem de 1 kuruşluk manevi tazminat davası açacağım. 1 kuruşluk simgesel de olsa tazminatı kazansam da hakkında onlarca icra takibi olan kişiden tahsil edemeyeceğimi de biliyorum. Odamızın manevi şahsiyetinin daha fazla yıpranmamasını, yapılacak seçimlerin bu kirlilikten uzak demokrasiye uygun, odamıza yakışır olmasını temenni ediyor ve bütün adaylara başarılar diliyor, odamıza, meslektaşlarımıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

BİHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu